Te invit cu placere sa savuram pe indelete tot ceea ce iti place,iar mai apoi ne mutam la tine...:)))
Merita sa incerci lapte de pasare ,este ca o dulce mangaiere a mamei cand erai copil...ITI RASFATA SIMTURILE...vanilia scaldata in laptele dulce si fierbinte...nirisorii pufosi de spuma...offf ca iar mi-ai facut pofta!!!
Neeeeeeaparat sa faci!!!nu vei regreta!te pup!
Gata !! M-am hotarat. Fac si eu !!
Dupa cat de frumos ai descris-o, cred ca fac azi..
Ramane stabilt : mancam si la mine, si la tine. Ordinea insa o stabilesti tu.
...nu nu,nu sunt asa sadica !am facut un desert simplu si la indemana tuturora,albusuri batute f.tare cu zahar la rece apoi pe abur,si fructe de sezon iar cum la mine s-au facut din abundenta anul acesta si costuri zero am profitat putin...:)))
incearca si ai sa-i surprinzi placut pe ai casei!
multumesc frumos asemenea iti doresc si tie!,ornamentele ff usor de facut si de mare efect(cioco. amaruie / alba taiata buc.si pusa in punga la microunde sa se topeasca,decupezi un coltisor si desenezi formele preferate pe staniol,pui la frigi.pana se intareste).
PUP!
Foarte frumoase,torturile tale,superb ornate!
La multi ani,pentru cei 28 de ani de casatorie!
La multi ani si Ioanei-Corina!Sa fiti cu totii sanatosi si fericiti!
Multumesc ff mult pentru aprecieri,multumesc deasemenea pentru frumoasele urari,ceea ce la randul meu iti doresc si eu tie ANI MULTI FRUMOSI SI FERICITI !
Trebuie sa recunosc ca imi lasa gura apa uitandu-ma la poze :)). Ati putea sa scrieti, va rog, reteta tortului cu fructe de padure? Mi-ar place sa incerc sa-l fac. Multumesc!
merci!...sa incerci sa folosesti in pandispan petale de trandafir ( frecate in prealabil cu putina sare de lamaie ),dau o aroma speciala prajiturilor!
merita incercat!!!
MULTUMESC DIN TOATA INIMA!Am facut acest tort tanjind dupa vechiul "dobos"de pe vremea lui impuscatu.
Uite si reteta:Pentru foi : 6 oua ,6 lg zahar ,7 lg faina(trebuiau 6 foi eu din lipsa de timp am facut 5)Ca sa-mi fie mai usor si sa iasa foile toate la fel de subtiri ,am folosit fundul rotund de la forma de tort detasabila ,am doua la fel cu diam. de 26 cm.Am pus un cerc din hartie de copt,am pus cate doua lg din compozitie si am intins exact pana in marginea formei ,forma are putin marginea ridicata ...
Am dat la cuptor timp de 10 minute fiecare foaie ,in timp ce se cocea una ,eu intindeam pe cealalta si au mers destul de repede cele 5 foi.
Crema simpla de tot, un borcan mare de finetti duo,un pac. unt,3-4 linguri de cacao.
Glazura:200gr.zahar,2 lg.unt,2 lg. zeama de lamaie.
Zaharul se pune in cratita si se caramelizeaza usor ,se adauga untul si zeama de lamaie si se amesteca pana se topeste caramelul ,se toarna peste foi si se lasa sa se raceasca.
Cu un cutit trecut prin apa fierbinte se despart fasiile cu caramel si se pun deasupra pe tort.
SPOR LA TREABA!!!(SE FACE EXTREM DE REPEDE! O ORA JUMATE,MAXIM)
salut flora!partea de deasupra este inventie de a mea :))
caise+zahar+apa date pe blender=1L nectar care se fierbe cu 2 plicuri de budinca vanilie Dr.Otcher.
dupa ce raceste prajitura pui aceasta"fiertura" calduta deasupra .
functioneaza metoda cu orice fructe de sezon!
SPOR LA"COCARIT" !!!
Minunate!...frumoase si apetisante...imi place tare mult cum arata checul in trei culori si cozonacul in trei culori...grozave!...si...mi-ati facut o pofta de gogosi!!!
eu am taiat patrate din hartie de copt(sa fie mai rustic)pe post de"captusala" in rest aluatul de baza este acelasi iar umplutura depinde de imaginatie...
...merg de minune cand stai la computer pana seara tarziu...:))
din alba iulia
dar cred ca se fac in multe regiuni ale tari.
li se mai zic si gomboti ,prune in pijama,eu le zic galuste cu prune ca asa le stiu de mica.
se pot face si iarna cu prune uscate...
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.