Tantari, viespi, paianjeni, furnici, purici, melci, gandaci: vrei sa scapi de ei?
Uita de insecticidele ultra-toxice! Iata 10 solutii naturale care ii vor indeparta!
1. Tantari: incearca muscata
Uleiul esential de muscata este un excelent repulsiv pentru tantari. Amesteca 1 picatura de ulei esential de muscata cu 10 picaturi de ulei vegetal si aplica pe zonele expuse ale corpului. Atentie: uleiul esential de muscata este interzis in timpul sarcinii si alaptarii.
2. Sapun negru contra paianjenilor
Sapunul negru este un produs biodegradabil, non-poluant, si care ucide paianjenii. Varsa 200 g sapun negru in 2 L apa calaie, lasa-l sa se dizolve bine, adauga apoi 8 L apa rece si amesteca energic.
3. Lavanda, cuisoare: contra viespilor si taunilor
Contra viespilor si taunilor si a veninului lor periculos, mizeaza pe uleiurile esentiale de lamaita, lavanda, muscata si cuisoare. Intr-un flacon de 10 mL, amesteca 3 mL ulei esential de lamaita, 3 mL lavanda, 3 mL muscata si 1 mL cuisoare. Varsa acest amestec intr-un bol cu apa fierbinte si lasal sa difuzeze in locul unde stati.
4. Bicarbonat contra insectelor in general
Bicarbonatul de sodiu are multe virtuti, caci in spatele pudrei albe si fine se afla un puternic insecticid, biodegradabil si netoxic pentru mediu. Amesteca 1 lingurita de bicarbonat cu 4 linguri de ulei de masline. Umple o sticla cu vaporizator cu 1/2 L apa si adauga amestecul. Pulverizeaza de mai multe ori pe zi, pana la disparitia insectelor.
5. Rubarba contra melcilor
Rubarba este un puternic repulsiv pentru melci, fluturele alb al verzei si omizi. Amesteca 1 kg tije de rubarba in 8-10 L apa. Lasa la macerat la umbra timp de minim 24 ore. Filtreaza si pulverizeaza 1 data pe zi, timp de 3 zile.
6. Usturoiul asfixiaza gandaceii
Datorita mirosului sau persistent, usturoiul pune pe fuga insectele si le poate chiar asfixia. Fierbe 2-3 catei de usturoi taiati intr-un litru de apa. Lasa la infuzat 12 ore, apoi filtreaza. Varsa intr-o sticla cu vaporizator si pulverizeaza direct pe insecte. Efect garantat!
7. Ipsos contra gandacilor de bucatarie
Amesteca o ligurita de ipsos cu 1 lingurita de faina alba si 1 lingurita de zahar pudra. Varsa amestecul in locul de trecere a insectelor, si alaturi pune o farfuriuta plata cu apa. Gandacii se vor adapa dupa ce vor gusta din deliciosul ipsos si vor face ocluzie intestinala.
8. Arborele de ceai: antipurici
Animalul de casa se scarpina? Probabil puricii sunt de vina (saliva lor iritanta provoaca mancarimi). Incearca uleiurile esential de arbore de ceai, lavanda si lamaita. Ele sunt eficace si nu prezinta riscuri pentru animal. Intr-un flacon de 100 mL, amesteca 10 mL ulei esential de arbore de ceai, 5 mL lavanda, 10 mL lamaita si alcool de 90o pana se umple flaconul. Vaporizeaza prin casa, pe blana animalului, pe perne, de maxim 2 ori pe saptamana.
9. Cedru contra moliilor
Naftalina e cancerigena! Omoara moliile cu uleiuri esentiale de cedru, lavanda si rozmarin, la fel de eficace si sanatoase! Intr-un flacon de 10 mL amesteca 5 picaturi cedru, 5 picaturi lavanda si 5 picaturi rozmarin. Varsa amestecul pe cuburi de lemn sau in pietre poroase ce pot fi tinute in dulap (sau pe discuri demachiante). Reinnoieste-le des, mai ales in septembrie, cand larvele moliilor ies din oua.
10. Lavanda si menta contra furnicilor
Intr-o sticla cu vaporizator, amesteca 5 picaturi ulei esntial de lavanda, 10 picaturi ulei esential de menta si 1/4 L alcool de 40o. Pulverizeaza de mai multe ori pe zi in locul pe unde trec furnicile. 11.Scortisoara
Praful de scortisoara nu este bun doar pentru a aroma prajiturile. Chiar daca de cele mai multe ori o asociezi unui "dulce", trebuie sa stii ca scortisoara iti va fi de mare ajutor si in gradina. Da, ai citit bine! Praful de scortisoara inlatura daunatorii sau sporii de mucegai. Iata 3 modalitati inedite de a-l folosi: Scortisoara, un bun fertilizator
Daca vrei sa fii sigur ca floarea pe care tocmai ai plantat-o in gradina prinde radacini si creste frumos amesteca intr-un pahar cu apa o lingurita de praf de scortisoara si toarna la radacina. Va functiona precum un ingrasamant, iar planta ta se va dezvolta foarte bine. Combate mucegaiul
Mucegaiul afecteaza adesea plantele din gradina, iar scortisoara te va ajuta sa rezolvi aceasta problema. Amesteca o lingura de scortisoara cu o jumatate de litru de apa calda si lasa peste noapte. Dimineata, umple o sticla cu atomizor si pulverizeaza pe plantele cu probleme. Alunga daunatorii
Din Daca ai observat ca prin gradina au aparut mici musuroaie de furnici, presara din loc in loc praf de scortisoara. Nu le va omori, dar cu siguranta le va alunga. La fel poti sa faci cu nisiparul in care obsinuieste sa se joace cel mic. Daca ai observat ca s-au strans in el furnici, amesteca intr-o galetusa de nisip o lingura de scortisoara, apoi imprastie totul in locul de joaca. Furnicile vor disparea rapid.
Ai folosit cu siguranta batonasele de scortisoara pentru a parfuma interiorul unei camere. Tocmai mirosul sau puternic a fost cel care te-a determinat sa asezi bucatelele aromate de scoarta intr-un vas descoperit. Ei bine, pe langa parfumul ei placut, scortisoara te-a ajutat sa scapi de insectele care ti-au vizitat uneori locuinta. De ce? Pentru ca nici moliile si nici furnicile spre exemplu nu iubesc mirosul emanat de scortisoara.
Umple saculeti din bumbac cu praf de scortisoara si agata-i in sifonier de carligul unui umeras. Te vei bucura nespus cand vei deschide larg usile, iar mirosul imbietor te va invalui. In plus, nici nu va mai trebui sa iti faci griji ca iti vei gasi hainele din lana gaurite de molii.
Ai testat aceste insecticide naturale sau cunosti altele? Scrie si tu despre ele!!!
Da, intr'adevar folositor. Mie mi-a folosit si sat la loc de cinste si in veranda, la mosie, dar si acasa! :) Cand ai nepoti, copii parosi, dar si pentru ceilalti locuitori , mai amturi, ai casei, asa ceva este mai mult decat necesar. Multumim, Lucaria!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Oare solutia cu bicarbonat este indicata si impotriva musculitei albe, sau stiti ceva anume pentru ea?
va doresc "rezolvare" fericita :)!