Anghinare in gradina mea-Artichokes Cynara scolymus
Originara din sudul Spaniei, anghinarea a fost introdusa in terapeutica inca din secolul XVI- lea, insa abia in anul 1931 s-a stabilit actiunea terapeutica a acesteia. De la aceasta plata se folosesc frunzele, ce contin un complex de substante terapeutice: saruri de potasiu, magneziu, polifenol- rol antioxidant.
Din punct de verede terapeutic, frunzele de anghinare se caracterieaza prin actiunile sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland in acelasi timp procesul de formare a colesterolului. Paralel cu aceste efecte, ceaiul de anghinare are si insusirea de a diminua zaharul din sange, dand bune rezultate in unele forme de diabet. Ca diuretic, ceaiul din aceasta planta se recomanda in nefritele acute si cronice, deoarece mareste volumul de urina si favorizeaza in acelasi timp eliminarea ureei si a substantelor toxice ce se acumuleaza la nivelul rinichilor si ficatului. Datorita eliminarii substantelor toxice, se observa efecte favorabile in tratamentul urticariilor si a diferitelor forme de prurit ( mancarime cutanata). Rezultate bune se observa in cazul tratarii bolilor tubului digestiv manifestate prin constipatie, varsaturi, enterite, fermentatii intestinale, colite, hemoroizi si lipsa poftei de mancare.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.