Ciuperca a fost creata si crescuta de catre Calugarii Tibetani si are multiple calitati terapeutice.
Tara de provenienţă - India Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.
Kefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de kefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de carbon şi alcool , acesta băutura minunata se obţine prin dubla fermentare în prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute alcoolica.
Băutura se obţine din ciuperca de kefir, care repezinta o aglomerare de 4 cazeina care are în interior şi la suprafaţa microorganisme specifice care conduc la obţinerea acestei minunate băuturi.
Lapte inoculat cu kefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella , acesta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.
Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii. Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, arteroscleroză şi boli alergice.
El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancer, şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz fapt demonstrat de savanţii.
Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii şi al sănătăţii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice.
Echipele de cercetare diverse din toata lumea a încurajat rezultatele aduse de kefir asupra sănătăţii . Cel mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani .
Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)La ce afectiuni se recomanda: reglează activitatea intestinală combate colita şi crampele stomacale ajută la menţinerea unei digestii sănătoase ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bune stimulează sistemul imunitar creşte longevitatea (Bulgaria e recunoscută pentru centagenarii săi, din pricina consumului mare de produse lactate fermentate) aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şi microorganisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimi animale, însoţită de exerciţii fizice regulate are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui reglează mecanismele de apărare ale organismului vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vasele sanguine (a se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floarea soarelui crude, neprăjite) ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiile Atenţie! - a nu se consuma deodată în cantităţi mari (de ex. o cană din câteva înghiţituri), în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă… (şi nu pe stomacul gol!) ajută rinichii şi uretrele ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism reglează tensiunea arterială împiedică şi frânează producerea metastazelor împiedică îmbătrânirea prematură ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului ciuperca conţine toate vitaminele vieţii normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman. ajută în bolile alergice eficientă şi în bolile de plămâni eficientă în boli ale ficatului şi bilei – dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor eficientă în tratarea bolilor inflamatorii curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurile metalelor grele, etc în tratamentul diabetului – normalizează glicemia întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor măreşte resursele interioare ale organismului – ameliorează memoria, atenţia,
Iata cum prepar eu kefirul
Ustensile necesare
- un borcan de plastic sau sticla, o bucata de panza
- un vas de plastic sau sticla, o strecuratoare, o sita, o lingura de lemn
Pasul 1 Se pregateste ciuperca.
Eu o spal bine in strecuratore cu un jet de apa rece sau calduta.
Pasul 2 Se pune ciuperca in borcan si se toarna peste laptele rece sau caldut. Se acopera cu bucata de panza si se pune intr-un loc intunecos pentru aproximativ 48 ore.
Pasul 3 Dupa 48 de ore se aseaza intr-un vas sita si deasupra lui se goleste prin strecuratoare bautura. Se amesteca usor cu o lingura de lemn pana raman doar ciupercile.
Acestea se spala si se reia procesul de la pasul 1.
Pasul 4 Kefirul trecut prin strecuratoare trebuie sa fie acum in sita. Cu miscari energice amestecati cu spatele lingurii in kefir, astfel incat sa il treceti prin sita.
De ce se procedeaza asa? Simplu: prin strecuratoare mai pot trece micile ciupercute, dar nu si prin sita. In plus, aplicand aceasta metoda kefirul devine mai cremos.
Pasul 5 Bautura astfel obtinuta se depoziteaza la rece.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Eu folosesc lapte crud de vaca dar se alege laptele de zer, nu iese kefirul acela cremos cum ar trebui.
Ustensile necesare
- un borcan de plastic sau sticla, o bucata de panza
- un vas de plastic sau sticla, o strecuratoare, o sita, o lingura de lemn
Pasul 1 Se pregateste ciuperca.
Eu o spal bine in strecuratore cu un jet de apa rece sau calduta.
Pasul 2 Se pune ciuperca in borcan si se toarna peste laptele rece sau caldut. Se acopera cu bucata de panza si se pune intr-un loc intunecos pentru aproximativ 48 ore.
Pasul 3 Dupa 48 de ore se aseaza intr-un vas sita si deasupra lui se goleste prin strecuratoare bautura. Se amesteca usor cu o lingura de lemn pana raman doar ciupercile.
Acestea se spala si se reia procesul de la pasul 1.
Pasul 4 Kefirul trecut prin strecuratoare trebuie sa fie acum in sita. Cu miscari energice amestecati cu spatele lingurii in kefir, astfel incat sa il treceti prin sita.
De ce se procedeaza asa? Simplu: prin strecuratoare mai pot trece micile ciupercute, dar nu si prin sita. In plus, aplicand aceasta metoda kefirul devine mai cremos.
Pasul 5 Bautura astfel obtinuta se depoziteaza la rece.