Stevia sau iarba dulce este o plantă fantastică a cărei frunze sunt de 30 de ori mai dulci ca zahărul! Are efecte benefice asupra metabolismului, ajută digestia, conţine vitamina A şi C, magneziu, fier. Reglează nivelul zahărului în sânge (glicemia), pentru a înfrâna pofta de dulciuri şi a tempera senzaţia acută de foame, fiind eficientă pentru cei care suferă de diabet sau hipoglicemie.
Cel mai adesea se foloseşte la îndulcirea mâncărurilor şi băuturilor. Se toarnă apă fiartă pe frunzele ei uscate şi se lasă un sfert de oră. La 200 ml de apă se adaugă o lingură de frunză de stevie sfărâmată. Preparatul obţinut este foarte dulce, astfel se poate depozita în frigider şi se adaugă doar în cantitate minimă la băuturi. Frunza râşnită praf se poate folosi şi ca îndulcitor pentru prepararea prăjiturilor. Împiedică înmulţirea a multor bacterii, virusuri. Este indicat atât în tratarea infecţiilor bucale precum şi în tratarea gripei.
Planta formează tufă bogată, înaltă de 30-40 cm, iubeşte locurile însorite, pământul fertil, bine drenat. Florile mici, albe se deschid vara. Conţinutul de zahăr este cel mai ridicat înaintea înfloririi. Nu este rezistent la ger, iernează în locuri luminoase, ferite de ger. O VREAU LA MINE IN GRADINA
Stevia rebaudiana- este o specie de plante aromatice, ce creste spontan in zona subtropicala si tropicala a Americi de Sud si Americi Centrale.Deci cea salbatica ma gandesc ca nu.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Kaki am avut anul trecut cativa .