Dovlecelul zuchini, leguma alb-verzuie si lunguiata, cu miez cremos, este soiul de dovleac cel mai intalnit in piete si cel mai consumat de romani. Un alt sortiment este DOVLECEL PATISON, la fel de bun, dar mai rar intalnit. Toate soiurile de dovlecei sunt bogate in hidrati de carbon, magneziu, fosfor, calciu si vitamine (A,B,C,E), si sunt sarace in calorii si glucide. Datorita continutului in fibre de calitate, potasiu si apa, au propietati diuretice si se digera foarte usor. Chiar daca in bucatarie, dovlecelul este considerat o leguma, din punct de vedere botanic, este un fruct. In bucatarie dovleceii au multiple intrebuintari, pot fi consumati in stare proaspata, in salate, gatiti pane, umpluti cu carne, legume sau branza, sub forma de chiftele, clatite sau chiar murati.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.