Practic, se poate spune despre alge ca sunt un adevar elixir al frumusetii, deoarece sunt bogate in vitamine, nutrienti, minerale si oligoelemente.
Stiai ca algele marine pot contine de 10 ori mai mult calciu decat laptele de vaca?
Descopera si alte lucuri interesante despre algele marine si afla cum te ajuta ele sa slabesti, sa ai o inima sanatoasa si sa previi temutul cancer.
Ce contin algele marine
Algele marine, fie ca vorbim aici de cele rosii, verzi sau brune, au un continut ridicat de minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu si siliciu, printre altele. De asemenea, algele marine sunt o sursa excelenta de vitamine (A, C, D, E, K, PP), dar si de proteine.
Toate aceste ingrediente fantastice transforma algele marine in adevarate mine de aur pentru organismul tau.
Slabeste cu alge marine
Consumate cu regularitate, algele marine te pot ajuta sa slabesti armonios. De ce? Pentru ca iti confera rapid senzatia de satietate si iti furnizeaza un numar infim de calorii. Proteinele din algele marine stimuleaza metabolismul si accelereaza arderea grasimilor, ceea ce inseamna ca in loc sa pierzi masa musculara, pierzi din depozitele adipoase.
Algele marine pot fi folosite in salate, sosuri, supe si antreuri, atat in stare cruda, cat si in stare uscata. Desigur, poti opta si pentru suplimentele nutritive pe baza de alge marine, insa acestea nu sunt indicate daca suferi de intoleranta la iod, ai hipertiroidie sau pielonefrita cronica acutizata. Printre cele mai indicate alge marine in dieta se numara Nori, Kombu, Wakame, Dulse si Kijiki.
Imbunatateste-ti sanatatea cu alge marine
O dieta in care incluzi alge marine te poate ajuta sa-ti imbunatatesti sanatatea, sa previi si sa tratezi anumite afectiuni.
Algele marine scad tensiunea
Studiile arata ca persoanele care includ in dieta lor alge marine au mai putine sanse de a dezvolta boli cardiovasculare decat persoanele care nu consuma deloc alge. Aceste minunate firicele verzi, adunate din inima oceanelor, contin substante care contribuie la scaderea tensiunii arteriale, prevenind astfel dezvoltarea unor afectiuni ale inimii.
De asemenea, algele marine contin ingrediente active care contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, ceea ce inseamna ca previi infundarea arterelor si implicit cardiomiopatia ischemica, aritmia si insuficienta cardiaca.
Algele marine previn cancerul
Temutul cancer are un adevarat dusman in algele marine. Ingredientele active din alge inhiba imbolnavirea celulelor si raspandirea lor in organism. De exemplu, algele brune contin o polizaharida numita fukoidanul. Aceasta este extrem de puternica in lupta cu celulele canceroase, insa daca fierbi algele, polizaharida este distrusa.
Pana acum, ai aflat ca algele marine te ajuta sa slabesti, scad tensiunea arteriala si previn cancerul, insa beneficiile lor nu se opresc aici. O dieta in care incluzi alge marine poate diminua aspectul inestetic al celulitei, te ajuta sa-ti detoxifici organismul, sa amani imbatranirea pielii sa-ti intaresti sistemul imunitar si sa-ti reglezi activitatea tiroidei.
Rețete Salată simplă Hai Tai Înmuiați algele în apă circa 30minute-o oră, spălați-le bine. Se taie în tăiței subțiri, se asezonează cu usturoi, oțet chinezesc, sare, piper și ulei de susan sau măsline. Puteți adăuga și germeni, dacă aveți, sau castraveți tăiați julienne. Salata tradițională chinezească conține și un vârf de cuțit de zahăr.
Supă de alge cu bambus La această rețetă puteți folosi alge Zicai sau Wakame. Fierbeți mugurii de bambus în zeamă de legume sau carne, sau în apa în care ați hidratat algele, dacă vă place aroma mai puternică de „mare”. Fierberea se face la foc mic. Separat, într-un wok sau tigaie, încingeți o lingură de ulei, în care căliți ghimbir proaspăt, curățat de coajă și tăiat felii, până devine auriu, apoi usturoi zdrobit. Adăugați câteva picături de sos de pește sau stridii, o linguriță de oțet chinezesc și una de sos de soia. Când mugurii s-au înmuiat (după 15-20min.), adăugați ghimbirul și usturoiul călit, algele, mai lăsați pe foc câteva minute apoi serviți. Puteți adăuga bucăți de tofu.
Supă coreeană Ingrediente: 50 g alge deshidratate, 6 căni cu supă de legume, 2 linguri cu ulei de măsline, sare de mare (după gust) şi o linguriţă cu usturoi pisat. Mod de preparare: algele se lasă la înmuiat în apă timp de 10-20 de minute (până când se înmoaie), apoi se clătesc de mai multe ori cu apă. Toate ingredientele, inclusiv algele, se pun într-o oală de mărime potrivită şi se lasă să clocotească câteva minute. Se adaugă sarea după gust. În Coreea, această supă se serveşte amestecată cu orez brun fiert.
Salată cu ghimbir Ingrediente: 50 g alge deshidratate, 3 linguri cu sos de soia, o lingură cu oţet balsamic, o lingură cu zahăr, o lingură cu ulei, 2 cepe verzi, o linguriţă cu ghimbir dat pe răzătoare şi o linguriţă cu seminţe de susan. Mod de preparare: algele se ţin în apă timp de 20 de minute, apoi se scurg bine. Între timp se amestecă oţetul, sosul de soia, uleiul, zahărul şi ghimbirul într-un bol, până când se dizolvă complet zahărul. Se adaugă algele, se presară seminţele de susan şi ceapa verde tăiată în bucăţi mici. Salata se lasă câteva ore la frigider, apoi se serveşte.
Gustare crocantă Ingrediente: 10 foiţe de alge rumenite (nori) sau 30 g alge deshidratate, 10 ml ulei de măsline şi sare după gust. Mod de preparare: foiţele de alge se ung cu ulei pe ambele părţi, apoi se presară peste ele puţină sare. Se rumenesc uşor într-o tigaie de teflon (20-30 de secunde pe fiecare parte), apoi se taie în bucăţi mai mari sau mai mici, după preferinţe. Se pot servi cu mujdei sau cu alte condimente.
Cu paste şi legume Ingrediente: o mână cu alge, 200 g paste, 2 morcovi, o varză de Bruxelles, o cutie cu ciuperci, ulei de măsline, delikat, unt, o cutie cu smântână de soia, sare şi piper. Mod de preparare: se fierb pastele, legumele curăţate se pun la fiert cu puţină sare, iar ciupercile se călesc în puţin ulei de măsline amestecat cu delikat. Algele se pun într-un vas cu apă călduţă, pe foc, şi se lasă aproximativ zece minute, până se umflă. Când sunt gata legumele şi pastele, se unge o tavă cu unt şi se pun pastele şi legumele fierte, tăiate rondele, ciupercile şi la final un strat de alge. Se condimentează cu sare şi piper, se toarnă smântâna de soia şi se introduce tava în cuptor timp de 20 de minute. Algele cu paste şi legume se servesc calde.
Trase la tigaie Ingrediente: 50 g alge marine, 10 ml ulei, 10 ml sos de soia, 2 căţei de usturoi, ghimbir şi nucşoară. Mod de preparare: algele se lasă la înmuiat o jumătate de oră, apoi se scurg şi se prăjesc în tigaie în puţin ulei. Se adaugă peste ele sosul de soia, usturoiul tăiat mărunt, un praf de nucşoară şi puţin ghimbir. Se mai lasă două minute, se scot din tigaie şi se servesc fierbinţi.
Supă cu ciuperci Ingrediente: 4 bucăţi de alge deshidratate, 1/2 kg ciuperci, 6 căni cu apă caldă, 2 linguri cu ghimbir proaspăt, mărunţit, 2 linguri cu vegeta, 2 linguri cu sos de soia, o lingură cu oţet de orez, 3 linguri cu ceapă verde mărunţită, usturoi (după gust), sare şi piper după gust. Mod de preparare: se pun ciupercile şi algele într-un vas în care se toarnă două căni cu apă călduţă şi se lasă zece minute. Se scurg, iar lichidul din vas se pune la fiert într-o cratiţă. Se adaugă usturoiul, ghimbirul şi se lasă să fiarbă timp de şase minute. Ciupercile şi algele se mărunţesc şi se pun în compoziţia din cratiţă, adăugând pe parcurs cele patru căni cu apă rămase. După ce dau în clocot se reduce intensitatea focului şi se lasă să fiarbă încă zece minute. Se adaugă ceapa verde, sosul de soia, oţetul de orez, vegeta, sarea şi piperul, se amestecă şi se serveşte supa caldă.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
- ce foloase / avantaje au aceste alge ?
- în ce mari / oceane se gaseste ?
Imi place albumul!