reteta apa de trandafiri: 1/2kg petale de trandafir 1 l apa 2kg cuburi de gheata Preparare: In centrul unei oale mari, dotata cu un capac ce o acopera ermetic, se asaza in mijloc un vas de sticla sau de inox eu (am pus mojarul meu de granit) Se pun petalele in oala, de jur imprejurul vasului din mijloc. Se toarna apa cat sa acopere petalele, astfel incat sa nu pluteasca vasul din mjloc.
Se pune capacul peste oala, cu fundul in sus. Se da apa intr-un clocot usor, apoi se micsoreaza flacara ca lichidul doar sa bolboroseasca. Imediat se asaza peste capacul oalei se aseaza o punga avand cuburile de gheata provenite de la 2-3 tavite speciale de la congelator.
Cat timp fierbe apa, aburii se ridica si condenseaza pe capacul oalei (pe partea din interiorul oalei). Picaturile de condens se aduna in centrul capacului si cad in vasul asezat in mijloc . Apa de trandafiri se va strange in vasul din mijloc prin condensarea vaporilor datorita pungii cu ghiata de pe capac. Se obtine o cantitate intre 500-800 ml apa de trandafiri.
Trandafirul are un efect de hranire intensa a pielii si este potrivit pentru toate tipurile de ten (in special pentru pielea uscata si sensibila). Nu este alergenic, deci nu provoaca iritatii, eczeme sau inrosiri ale pielii.
De asemenea, apa de trandafiri este si un agent de curatare bland, un produs tonifiant si revigorant pentru toate tipurile de ten, mentine echilibrul pH-ului si stimuleaza procesele de regenerare, refacand textura pielii si redandu-i elasticitatea.
Are actiune antiinflamatorie si antiseptica, inhiba inmultirea bacteriilor, putand fi folosita pentru curatarea zilnica a oricarui tip de ten, inclusiv atunci cand acesta este inflamat sau iritat. Calitatile apei de trandafiri: -inchide porii dilatati si tonifica pielea; -improspateaza pielea si o rehidrateaza; -calmeaza micile iritatii cutanate; -este potrivita atat pentru tenul gras cat si pentru cel sensibil. Se foloseste pentru curatatrea tenului ( in cazul in care acesta nu a fost machiat ) sau dupa demachiere. Este potrivita pentru tenul sensibil prin actiunea sa calmanta, dar si pentru cel gras, prin faptul ca este usor astringenta.
Retete "de casa" Lapte de trandafiri 125 ml smantana proaspata -4 linguri cu miere lichida -2 linguri cu apa de trandafiri Se face o emulsie cu ajutorul mixerului , dupa care se toarna intr-o sticla de culoare inchisa, care se inchide ermetic. Se agita bine inainte de fiecare intrebuintare; se pastreaza la frigider doua zile. Se aplica pe fata cu ajutorul unui disc pentru demachiat
Balsam de buze ( hidratant si calmant) 2 linguri cu miere calduta 2 linguri cu apa de trandafiri. Se pune amestecul intr-un borcanel la racoare si e foloseste de cate ori este nevoie.
Masca cu trandafiri un trandafir o lingura iaurt de casa o lingura miere o lingura apa de trandafiri Se spala petalele de trandafir si se scurg foarte bine, apoi se zdrobesc bine intr-un bol mic, se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine. Se intinde pe fata 10 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calda. !!!Se folosesc doar trandafiri netratati, altfel exista riscul unor alergii.
merita sa incerci,nu se face greu...poti sa o folosesti cu success si la prepararea cremelor pentru fata(vezi la albumul"RETETE HANDMADE-CREME DE FATA ")am gasit un site unde erau trecute si gramajele ingredientelor !
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.