Kale este un tip de varza creata, cu frunze verzi sau mov, cu o particularitate aparte. Frunzele ei nu formeaza un cap, asa cum se intampla in cazul celor mai multe tipuri de varza, ci cresc in manunchi. Seamana, mai degraba, cu salata; frunzele sunt tari si crete si au un gust mai amarui, care se atenueaza daca sunt spalate bine sau gatite. Desi mai putin cunoscuta la noi, varza kale este un adevarat statement in dietele persoanelor care sunt preocupate de un stil de viata sanatos. Bogata in calciu, fier, vitamina K, acid folic, magneziu si betacaroten si flavonoide, varza kale poate fi integrata cu succes in multe preparate raw vegan.
Este delicioasa nu doar in salata (unde se folosesc mai mult frunzele tinere alaturi de legume si fructe dulci sau fructe uscate, ca sa-i atenueze gustul amarui). Insa se poate manca si sotata, fiarta si chiar pusa pe gratar, simpla, sau combinata cu ulei de masline, sare, piper, lamaie. Unele retete folosesc varza kale in combinatie cu alte vegetale (spre exemplu, quiche-ul de spanac se face, de multe ori, si cu kale). Dar poate fi adaugata si supelor, clasice ori raw, dar si mancarurilor pe baza de legume.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.