Este un fel de CLONEX,la indemana tuturor celor ce iubesc florile,mult mai ieftin si cu aceeasi eficienta!
Pentru cei care vor să încerce această apă de salcie, iată reţeta de obţinere a ei:
1. Culegeţi câteva ramuri de salcie, de la aproape orice specie de salcie(Salix spp.), Salcia plângătoare (S. babylonica) e probabil cea mai populară. Ramurile trebuie să fie proaspăt culese, nu căzute la pământ. Orice tip de salcie conţine în mod natural, faţă de alte plante, un exces de acid indolebutyric, care este un stimulent natural de creştere a rădăcinilor.
2. Tăiaţi ramurile de salcie cam de 3-5 cm lungime. Pentru 2 mâini de tăietură folosiţi aproximativ 4 litri de apă.
3. Aşezaţi ramurile tăiate într-un vas larg şi turnaţi peste ele apă fiartă (cei aprox. 4 litri de apă), apoi acoperiţi vasul.
În acest moment, metodele variază între cei care o fac. Fie încălziţi apa până la punctul de fierbere sau puteţi să nu o încălziţi şi să o lăsaţi aşa, ca un ceai de plante pentru câteva zile, la temperatura camerei. În oricare din cazuri, când lichidul dezvoltă o culoare galbena-verzuie-maronie, cam ca un ceai mai slab, filtraţi materiile solide, păstrând lichidul.
4. Lăsaţi preparatul să se răcească peste noapte. În acest timp, acidul indolebutyric se va elibera în apă. După răcire, puneţi soluţia obţinută într-un borcan/sticlă în frigider. Rezista in figider pentru cateva saptamani sau poate fi folosit imediat.
5. Udaţi plantele cu acest “ceai”. Maceratul de tăietură de salcie, adică acidul indolebutyric rezultat, va fi absorbit în sol. Acidul indolebutyric infuzat din scoarţă şi tulpini întăreşte rădăcinile şi inhibă funguşii şi bacteriile, prevenind şi alte boli.
6. Când sunteţi gata să înrădăcinaţi butaşii, faceţi o tăietură proaspătă la baza butaşului şi puneţi-l în apa de salcie, ca o floare in vază. Lasaţi-i cateva ore acolo, aşa încât să absoarbă destulă apă de salcie în sistem. La sfârşitul timpului de înmuiere, se poate retăia un pic de la baza butaşului şi se pot aplica hormoni pe bază de auxină. Apoi treceţi la înrădăcinarea normală a butaşilor, cel mai bine folosind efectul de seră.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.