lucaria
5016 poze   137775 vizite
Albume
A-nou sositii in gradina mea -Newcomers in my gardenA-WISH LISTAA-Phalaris arundinacea PictaACOPERISE VERZI-GREEN COVERALGELE MARINE-HAI TAI -seaweed Hai TaiANASON STELAT-Star aniseANGHINAREA-artichokesARBUST CU MIROS DE CAPSUNI-strawberry shrub smellASOCIEREA LEGUMELOR IN GRADINA-ASSOCIATION OF VEGETABLES IN GARDENASPIRIN WATER-APA DE SALCIEAU SAU NU IMAGINATIEB-Carte-de-Leacuri-Si-Retete-NaturisteB-CREMA DE CORP CU ALOE VERA_RETETA   UNGUENT CU ALOE VERA_RETETAB-HOMEMADE ANTI-RID CREAMB-Homemade Natural Face Cream and Face Serum Recipes   Crema de fata naturala-retete serB-HOMEMADE- ULEI DE AVOCADO STORS LA RECEB-MASTI FACIALE HOMEMADE_NATURALE 2B-PASTA DE DINTI CLASIC_HANDMADEB-REMEDIU NATURAL-ELIXIR DIN FRUCTE DE SOCB-RETETA CREMA ANTICELULITICAB-RETETE HANDMADE-CREME DE FATAB1-PASTA DE DINTI RETETA SIMPLA-HANDMADEB2-CREMA ANTIINFLAMATOARE -Tataneasa   reteta unguent de tataneasa 2B3-Natural Oils for SkinB4-CREMA DE FATA ANTIRID-ULTRA RICHB5-ULEIURI ESENTIALE-METODE DE PREPARAREB6-APA DE TRANDAFIRIB8-CREMA REPARARATOARE CU TAMAIEBernese Moutain DogBOB_leguminoasabujori 2015BUTASI DE TRANDAFIRI IN SCOALA-2015CAIS CEA-MAI-BUNA-DE-UNGARIACAIS SULMONACAPSUNII CUMPARATI DE LA MARYANNECARCIUMARESE_Zinnia elegansCASE MAI SPECIALECASTRAVETE CUCUMBER - ARMENIANCASTRAVETI LUFFA CYLINDRICA-burete vegetalCASTRAVETI SARPE CHINEZESCCEL MAI CIUDAT FRUCT DIN LUME Degetele lui BudhaCEL MAI MARE FRUCT DIN LUMECELE MAI FRUMOASE PLAJE DIN LUMECINE CUNOASTE ACEST COPACCIRES_RUBINCLEMATIS 2012-2014   DORINTE CLEMATIS 2015colectia mea de rosii   RED MOSMONCOLTUL MEU RUSTIC DE LA BLOCCONDIMENTE CHINEZESTICONSERVE_PENTRU IARNA CA LA MAMA ACASACOPACI UNICICRACIUN 2011CRINI ALBI_2011-2012CRINI IMPERIALICULTIVA PERE INDRAGOSTITECURTEA MEA IN RENOVAREDATURA MOVDECORATIUNI COMESTIBILEDom realizat integral din bambus construit fara nici un cuiDOVLECEL PATISONDOVLECEL SPAGHETTI SQUASHDULCIURI CA LA MAMA ACASAESECURI GERMINARI SEMINTEfasole urcatoare cu floare rosieFITNESS PRIN GRADINAFLORI RAREFRUCTELE DE SOCGerminare-seminte-bujor-arbustivGHIMBIRGINKGO BILOBAGINSENGUL-RADACINA VIETIIGLADIOLE_2011GLAZURA-SAU-SERBET DIN TRANDAFIRIGloriosa superba-RothschildianaGoji Berry ReteteGOJI BERRY-RED MOSMON-GOU qi zi_lycium chineze-INTRETINERE PLANTAGOJI BERRY_RED MOSMON-GOU qi zi_lycium chinezeGoji Lycium BarbarumGRADINA MEA_4 mai 2011GRADINILE EXBURY_ Poarta spre PARADISGRADINILE IN STIL JAPONEZHIDROLATUL DE LAVANDAHOMEMADE BAMBOO DECORATIONSHortensie Vanille-FraiseIARNA PE ULITAIDEI PENTRU GRADINAIDEI_PERGOLA SI ALEIIEDERAIMORTELE SAU FLORI DE PAIEINCEP RECOLTELE 2012INDRUSAIM-Pelargonium citrosumINGERUL PAZITOR_SA INVATAMINGRASAMANT GRATUIT PENTRU PLANTEINSECTICIDE NATURALE SI FARA RISCINVITATIE LA O CAFEAIUNIE 2011 IN GRADINA DUPA PLOAIA CU GRINDINAIZVOR DE FLUTURIKALE - NERO DI TOSCANAKEFIR_Ciuperca tibetanaKIWI JENNYKOMBUCHA_CEAIUL REGILORLA SACRIFICAT PURCELUL_2011LAMAITA_in fereastra meaLEACURI DE GRADINALEGUME 2012LEURDALEVENTICA_Lavandula angustifoliaLILIAC DE VARA-ECOLONIALonicera kamtschatica-AMUR-honeyberry-fructele de miereMACERAT DE URZICA INSECTICID SI FUNGICID   DECOCT DE RUBARBAMAGIA NATURIIMANCARE CHINEZEASCA_de legumeMANCARE CHINEZEASCA_IN MY KITCHENMANCAREA CHINEZEASCA PERFECTAMANGOLDMANGOLD RHUBARB CHARD ROSUMar soiul FlorinaMAR-AROMA DE VARAMASTI FACIALE HOMEMADE_NATURALE 1Mazare SparanghelMETODA IDEALA PENTRU SLABITMIGDALMINISERE LA INDEMANA NOASTRAMUR FARA SPINIMustard KomatsumaMUZICA MEA DE SUFLETNOUTATI TRANDAFIRI 2014   POMI FRUCTIFERI NOUTATI 2014NUC PECANOBLIGEANAOCHIUL BOULUI-floriOSTROV_un film memorabilOUA DE PASTEOXALIS TRIANGULARISPAK CHOI_FAVORITA MEAPak ChoyPAPA BUNPar ARPAVAL EROpar CUREpar MONICApar NAPOCApar WilliamsPASSIFLORA CAERULEApassiflora edulisPASSIFLORA VICTORIAPE CARARI DE MUNTEPERGOLAPHYSALIS PERUVIANAPIERSICA PARAGUAYPLANTE DIN CURTEA MEAPLANTE EFICIENTE CONTRA DAUNATORILORPLANTELE SANITARPLANTE_LEGUMEPORC CU PAK CHOIPRACTIC IN G0SPODARIEPREPARATE DE POSTPRIMA FLOARE 2012_PRIMELE RASADURIPRIMAVARA 2011PRIMII PASI_FLORI DE CURTEPRIN GRADINA -2013   din gradina octombrie 2013   TRANDAFIRII- 2013Prun STANLEYPrun ANNA SPATHPrun DAgenPrun TULEU GRASRASADURI - 2014REGELE FRUCTELOR_MANGOSTEENREMEDIU NATURIST-MIERE SI SCORTISOARA   DIETA PENTRU SLABIT CU MIERE SI SCORTISOARARETETA PENTRU ELIMINAREA PIETRELOR LA BILA SI RINICHIRETETA TIBETANA CU USTUROIReteta unt de corppentru masaj relaxant Morcov-MelissaREVITALIZANT NATURALRHUBARB - GLASKINS PERPETUALRODIA-PUNICA GRANATUMROSMARINRUCOLASA CRESTEM ROSII- METODELE MASLOVSALATA SIMPLA DE ALGESAMUNA-MIGDALA DE PAMANTSAPUN HANDMADE CU INGREDIENTE NATURALE   1-SCURT ISTORIC DESPRE ALEGEREA SAPUNULUI BENEFIC PIELII   CUM SA FACI SAPUN LA RECE   SAPUN NATURAL -DARK   SAPUN NATURAL CU GOJI BERRY-MILK and HONEY   SAPUN NATURAL POLEN DE FLORI-YLANG YLANG   SAPUN NATURAL SENZITIV-ALOE VERA SI GALBENELE   SAPUN NATURAL _ESTIVAL   SAPUN NATURAL-AROMA VERII   SAPUN NATURAL-Cocoa Vanilla   SAPUN NATURAL-EXOTIC-cu LIME CACTUS SI AVOCADO   SAPUN NATURAL-FLORI DE TEI SI POLEN   SAPUN NATURAL-Lavender Flowers      SAPUN NATURAL-Lavender and Milk   SAPUN NATURAL-LAVENDER-CITRUS and ELDERBERRY   SAPUN NATURAL-Lilac and Vanilla   SAPUN NATURAL-Sea-BuckthornSCORTONERASecretul unui gazon reusit_adresaSEMANAREA FARA SUBSTRAT VEGETALSMOCHIN_ 2011-2012-2013SOFRANELUL_CARTHAMUS TINCTORIUSSPECTACOLUL PRIMAVERII 2014Sphinx Colibri_pasare sau insectaSTEVIA DULCE_IMPORTANT PENTRU SANATATESUPA DE ALGE CU BAMBUSSWEDE - RUTABAGATamaia_ingredientul antirid minuneTARO ROOT-radacinoasa din AsiaTOMATA_HOWARD GERMANTOMATA_JERSEY DTOMATE 2013   TOMATE -NOUTATI 2014      NOUTATI IN GRADINA-2014TOMATE 2015   Beauty King   big rainbow   peach_pink   ruby german green   tomata-rosia pufoasa a Anutei   tomate albe   tomate brandywine yellow   tomate rozov blyan   TOMATE SOI NOU 2015   tomate vintage wine   tomato 1884   tomato big orangeTOMATE 2016TOMATE BEEFSTEAK-HAWAIIAN PINEAPPLETOMATE BlushTOMATE CHERRY BLACK PLUMTOMATE COSTOLUTO FIORENTINOTOMATE EVERGREENTOMATE GOGOSARTOMATE MONEYMAKER 2011TOMATE RED TRUFFLETOMATE ROZ_Thai PinkTOMATE SAN-MAZAROTOMATE TLACOLULA MEXICTOMATE TOMATILLO PURPLETOMATE WAPSIPINICON PEACHTOMATE_2011TOMATE_OSU BLUETOMATE_Super SweetTOP 100 ALIMENTE BENEFICETOPINAMBURTRABDAFIR-SchneewittchenTRANDAFIR Manuel CanovasTRANDAFIR - Honore de BalzacTRANDAFIR -Charles AustinTRANDAFIR -ElffeTRANDAFIR -ROSCOVANULTRANDAFIR -Sympathie urcatorTRANDAFIR Abraham DarbyTRANDAFIR ANGELATRANDAFIR bienenweide rotTRANDAFIR CARAMELLATrandafir FlorentinaTRANDAFIR Gartentraume -ROSE GartentraumeTRANDAFIR Ghislaine de FeligondeTRANDAFIR High SocietyTRANDAFIR Ilse KrohnTRANDAFIR LeipzigTRANDAFIR Leonardo da Vinci rozTRANDAFIR Morsdag AlbTRANDAFIR Queen ElizabethTRANDAFIR Summer SongsTRANDAFIR- PomponelaTRANDAFIR-EDEN ROSE sau Pierre De RonsardTRANDAFIR-FalstaffTRANDAFIR-Harlekin sau Kiss of DesireTRANDAFIR-Jayne AustinTRANDAFIR-New Dawn cataratorTRANDAFIR-Red Leonardo da VinciTRANDAFIR-Rhapsody in BlueTRANDAFIR-Rose de Rescht-de dulceataTRANDAFIR-Uetersener KlosterroseTRANDAFIRI 2014-15-16TRANDAFIRI ACHIZITI 2012trandafiri fara nume   necunoscut 1   necunoscut 2   necunoscut 3   necunoscut 4   necunoscut 5   TRANDAFIR Golden shower   TRANDAFIR HERITAGETRANDAFIRII 2011TRANDAFIR_First LadyTRANDAFIR_patrick_poivreTRANDAFIR_roger lambelinTRANDAFIR_Souvenir de la Malmais alpinistTRANDAFIR_Spirit of Freedom alpinistTRANDAFIR_The Alnwick Rose alpinistULEIURILE PENTRU FABRICAREA SAPUNULUI HANDMADE-AUR CURATUn gandUNGUENT DE ROSTOPASCA_RETETA   VIN DE ROSTOPASCA_RETETAUNT DE CORP_BEAUTYVanata alba_Eggplant WhiteVarza Kale -Dwarf Green CurledVINDECARE CU SUCURI SI CRUDITATIVITA DE VIE - Muscat OttonelVITA DE VIE - SOI CHASSELAS ROSEVITA DE VIE -soi Suvenirvita de vie ESTHER struguri de masavita de vie MUSCAT DE AUGUSTvita de vie REZISTENT DE BULGARIA struguri de masaVITA DE VIE SOI-MUSCAT OTTONELVITA DE VIE SOI-NEROVITA DE VIE-Cabernet-Sauvignonvita-de-vie de masa MATILDEVita-de-vie roze de masa ANITAWHITNEY HOUSTON-IN MEMORYWISTERIA MEAWonderfull MusicWYSTERIA_PERGOLAZAMBITI VA ROGZEAMA BORDELEAZA PREPARATA IN CASA   ZEAMA SULFOCALCICAZMEURA_ Aromat de Fertod_2011-2012ZORELE_ Ipomoea purpurea   noi zorele 2013

membru din 20 februarie 2011

ULEIURILE PENTRU FABRICAREA SAPUNULUI HANDMADE-AUR CURAT

Alune de padure (ulei) – 3 luni
Produce spuma putina, care intretine pielea. Are cantitati mici de acizi grasi nesaturati si incetineste trace. Este in mod obisnuit utilizat la mai putin de 20% in retetele de sapun la rece, dar aveti grija la durata scurta de viata atunci cand il includeti in produsele preparate.
Ceara de albine nu are termen de expirare. În timp ce ceara albă de albine este pe deplin rafinată, ceara este albită în mod natural prin expunerea acesteia în straturi subțiri la aer, lumina soarelui și umiditate. În rețetele de sapun la rece, ceara de albine acționează ca agent de întărire natural și poate fi folosită până la 8% în rețetele dumneavoastră. Există considerații speciale atunci când se utilizează ceară de albine: topiți-0 mai întâi și adăugați-o la trace subtire in săpun cu o temperatura de 60 C sau mai mare. În caz contrar, ceara de albine se va întări în amestecul de săpun (nu este distractiv!).

Cocos- mai mult de un an

Una dintre cele mai frecvente materii prime utilizate în industria de săpun și cosmetică, Uleiul de cocos vine într-o gamă de puncte de topire (76 ° F și 92 ° F sunt cele mai frecvente) și are unul dintre cele mai scăzute puncte de topire a uleiului solid. Ambele uleiuri cu punct de topire de 76 și 92 de grade au aceeași valoare de saponificare și pot fi folosite atât în ​​rețetele de săpun. Uleiul de nucă de cocos este un plus super curățare care produce bule mari, copioase. Este atât de eficient că poate chiar usca extrem pielea (lăsând-o chiar iritată). O rată de utilizare de 25% este ideală pentru un echilibru perfect de curățare fără uscare. Pentru pielea mai sensibilă, folositi ulei de nucă de cocos la 15% sau mai puțin.

Cocos fractionat – fara termen de expirare
Mai stabil decat uleiul de cocos traditional, uleiul de cocos fractionat contine doar trigliceride cu lant mediu, ceea ce inseamna ca uleiul nu va fi niciodata solid. Este un purtator excelent pentru uleiurile esentiale si este deseori folosit in produse pentru scrub. Acest ulei usor si clar poate fi utilizat in sapunurile la rece in procent de max. 30%, desi are ca rezultat un sapun mai moale si nu are aceleasi capacitati de curatare si spumare ca si uleiul de cocos solid.

Floarea soarelui (ulei) – 3 luni daca este pastrat la frigider
Uleiul de floarea soarelui are o cantitate mare de acizi grasi esentiali si vit. E, ceea ce-l transforma intr-unul dintre cele mai rentabile uleiuri in mod permanent. Este minunat in combinatie cu alte uleiuri purtatoare pentru baze de masaj sau parfum. Toate tipurile de ulei de floarea soarelui sunt potrivite pentru prepararea sapunului si au aceeasi valoare SAP. Acest ulei produce o spuma incredibil de conditionanta pentru piele. Unii sapunari aleg sa il foloseasca in proportie mai mare in retete pentru ca este o alternativa excelenta la uleiul de masline, care este mai scump. Are o rata de absorbtie mai lenta, asadar poate sa se simta usor uleios pe piele in retete care raman pe piele, cum ar fi balsamurile si lotiunile. Pentru a-i creste durata de viata aveti grija sa-l tineti la frigider. Poate fi utilizat in retetele de sapun la rece pana la 100%, dar in mod tipic este folosit pana la max. 20%.

Germeni de grau (ulei) – 6 luni
Acest ulei lichid galbui iubeste pielea, avand un continut mare de vit. E. Contribuie la producerea unui sapun moale. Nu este de obicei utilizat in proportie mai mare de 6% din cantitatea totala de uleiuri din reteta.

Jojoba - fara termen de expirare
Facut din seminte la arbustul de jojoba, acest ulei de fapt o ceara lichida care va contribui la un sapun foarte stabil si de lunga durata. Dacă este utilizat mai mult de 10% din totalul uleiurilor dintr-o rețetă, poate reduce spumarea, dar are o durată de viață nedeterminată, ceea ce îl face minunat pentru o gamă largă de produse pentru baie și corp.

Luminita serii - ulei - 6 luni pana la 1 an
Acest ulei usor se cunoaste ca trateaza pielea uscata, rosie sau iritata datorita continutului mare de acizi grasi. Este un ulei exotic cu o durata de viata scurta. Se foloseste in procent de pana la 6% din cantitatea totala de uleiuri in retetele de sapun la rece.

Mango (unt) – 1 an
Untul de mango este extras din samburii fructului de mango. Este solid la temperatura camerei, dar se topeste la contactul cu pielea. Pentru ca acest unt nu intareste spuma sau duritatea sapunului, este in general folosit la mai putin de 5% din cantitatea totala de uleiuri din reteta.

Masline (pomace & virgin) - 2 ani

Folosit în mod esențial în săpun pentru spuma incredibil de cremoasă și ușoară, uleiul de măsline face un săpun care va dura mai mult timp si cu o spuma fina. Orice grad (Pomace, Pure sau EVOO) poate fi folosit în săpun, dar am descoperit că uleiul de măsline pur are tendința intarzia trace ul, deci asigurați-vă că utilizați uleiul de măsline Pure dacă aveti nevoie de timp pentru a lucra. Este un plus minunat pentru orice reteta de sapun si poate fi folosit pana la 100%.

Migdale dulci (ulei) – 6 luni pana la 1 an
Minunat ca si ulei de masaj, acest ulei luxos poate fi adaugat in retetele de sapun in proportie de 5-20%. Pentru ca are un continut crescut de acizi grasi, inclusiv acizi oleic si linoleic, este un purtator de neegalat pentru scrub-urile cu sare si este un ulei nutritiv in retetele de sapun.

Nuci (ulei) – 3 luni
Auriu la culoare si bogat in antioxidanti, acest ulei emolient se stie ca intretine si hidrateaza pielea. Poate fi utilizat pana la max. 15% in sapun.

Orez ulei de tarate - 1 pana la 2 ani
Găsit în tarata de orez, acest ulei presat la rece este bogat în vitamina E și anti-oxidanți. Este un înlocuitor eficient pentru ulei de măsline sau rapita/canole și contribuie la un sapun stabil si o spuma cu bule mici și ușoare. Este eficient pentru tratarea pielii uscate și mature și poate fi utilizat până la 100% din ulei în rețetele dvs. de sapun la rece. Dacă este folosit la 100%, țineți cont de faptul că sapunul va fi

Arahide (ulei) – 6 luni pana la 1 an
Acest ulei galben pal este in mod tipic utilizat ca si substitut pentru uleiul de masline sau uleiul de rapita in retetele de sapun la rece si poate fi folosit pana la 25%.

Avocado ulei - 1 an

Uleiul de avocado (din pulpa de fructe Avocado) face săpunul moale și este, în general, utilizat la 20% sau mai puțin în sapunul la rece . Am descoperit că procentul de utilizare perfect este de 12,5%. Bogat în vitaminele A, B, D și E, uleiul de avocado lasă săpunul dvs. cu un procent ridicat de acizi grași și nesaponificabili, fiind o alegere excelentă pentru uleiuri de masaj, loțiuni și unturi nu numai pentru săpun.

Avocado (unt)- 3 ani
Este solid la temperatura camerei, dar datorită punctului său scăzut de topire, este perfect pentru tot felul de îngrijire a pielii - săpunuri, balsamuri, produse de îngrijire a părului și chiar amestecuri de loțiuni! Acesta este derivat din fructele copacului de avocado și hidrogenat pentru a da un unt de culoare verde care este delicat moale cu un miros ușor. Puteți folosi acest unt până la 12,5% în rețeta de sapun la rece pentru a crea un foarte bun săpun iubitor de piele .:)

Cacao (unt) - 1 până la 2 ani

Acest ulei este solid, dur și casant la temperatura camerei, ceea ce face ca termenul "unt" să fie un nume greșit. Utilizați unt de cacao la 15% sau mai puțin în săpunuri la rece; un procent mai mare ar putea provoca crăparea sapunului. Datorită mirosului său natural de ciocolată, untul de cacao poate ascunde câteva mirosuri delicate, ca cele floralele, păstrați acest lucru în minte atunci când lucrați cu arome mai slabe.

Cafea (unt) – 1 an
Acest unt bogat si delicios este perfect pentru lotiuni, unturi de corp si chiar pentru sapun. Este compus dintr-un amestec de ulei vegetal hidrogenat si ulei de seminte de cafea si contine intre 0.5 - 1% cafeina naturala (perfecta pentru inviorare!). Are un miros natural de cafea si se simte cremos si matasos; poate fi folosit in procent de pana la 6% in retetele de sapun la rece.

Canepa, ulei – 2 ani
Acest ulei vascos are un miros distinct pamantos si ajuta la crearea unui sapun de lux, cu spuma excelenta. Este disponibil in varianta rafinata si nerafinata. A se utiliza la mai putin de 20% din cantitatea totala de uleiuri din reteta.

Ceara de albine (alb și galben) - nedefinită
foarte moale si va face puțină spumă. Vă recomandăm să folosiți ulei de tărâțe de orez de până la 20% sau mai puțin.

Palmier ulei - 1 an
Uleiul de palmier este utilizat pe scară largă pentru proprietățile sale de întărire în săpun și acționează ca un agent de spumare secundar atunci când este utilizat împreună cu ulei de cocos. Acesta este un ulei de masă medie, care poate fi folosit până la 30% în orice rețetă de sapun la rece.

Samburi de palmier (fulgi) – 1 an
Acest ulei se prezinta sub forma de fulgi solizi care trebuie topiti inainte de utilizare. Contribuie la crearea unui sapun tare si poate sa-i ofere si luciu. Va grabi trace-ul cand este folosit in retete, asa ca fiti pregatiti sa lucrati repede. Poate fi utilizat pana la 15% din cantitatea totala de uleiuri.

Rapita (canola) - de la 1 la 2 ani
Un ingredient accesibil în rețetele dumneavoastră este uleiul de Canola. Acest ulei ieftin funcționează excelent în combinație cu alte uleiuri, cum ar fi cocos și palmier, și face un săpun foarte echilibrat. Se recomandă utilizarea la aproximativ 15%. De asemenea, produce un săpun mai alb decât uleiul de măsline, ceea ce permite utilizarea unei game mai largi de culori. Uleiul de Canola produce o spumă cremoasă care poate fi utilizată ca înlocuitor parțial pentru uleiul de măsline sau până la 40% din totalul uleiurilor.

Ricin - 1 an
Acest lichid gros și vâscos este extras din planta Castor Bean și are un miros ușor, dar distinctiv. Se comportă ca un umectant, adică atrage umiditate din aer pe piele. Dacă doriți o spumă stabilă și luxuriantă, teoretic puteți utiliza Ulei de Castor în rețeta dvs. de până la 25% (deși cu mult mai mult de 10% poate face sapunul moale lipicios). Acest ulei este excelent pentru superfat și este adesea folosit pentru a contribui la bulele groase și mari de spuma. Majoritatea sapunarilor utilizează acest ulei în proportie de 2-5% în mod tradițional.

Samburi de caise - ulei - 6 luni pana la un an
Similar cu compozitia uleiului de migdale dulci, uleiul din samburi de caise este usor si cu o cantitate mare de acizi linoleic si oleic. Intretine pielea si este usor absorbit in piele (fiind un excelent ulei purtator pentru uleiurile de masaj). Produce clabuci mici si nu este folosit in procent mai mare de 15% pentru ca rezulta un sapun mai moale care probabil nu va rezista prea mult in baie sau la dus. Recomandam sa se utilizeze aprox. 10%.

Samburi de piersica (ulei) – 6 luni pana la 1 an
Acest ulei galben pal ideal pentru piele isi aduce aportul la proprietatile de hidratare, hranire si conditionare ale sapunului, in timp ce contribuie la formarea unei spume stabile (atunci cand este folosit in combinatie cu uleiul de cocos). Se utilizeaza in proportie de 25% sau mai putin din cantitatea totala de uleiuri si poate fi un substitut excelent pentru uleiul de migdale dulci sau uleiul din samburi de struguri.

Samburi de struguri - ulei- 3 luni până la 1 an dacă este tinut in frigider

Acest ulei ușor gălbui verde o foarte buna alegere pentru scrub cu zahar sau sare, este foarte bogat in antioxidanți. Oarecum mai uleios decât uleiul de migdale dulci, cel de samburi de struguri intra rapid in piele si o face moale si neteda. In sapun la rece puteți folosi până la 15% din totalul uleiurilor.

Seminte de in - ulei – 6 luni pana la 1 an daca este pastrat la frigider.
Uleiul din seminte de in este usor si bogat in acizi grasi, putand fi folosit la prepararea balsamurilor, unturilor pentru piele si lotiunilor. Puteti de asemenea sa-l folositi in orice reteta de sapun la rece in procent de max. 5%. Cu o durata mai mica de viata, uleiul de in nu este de obicei o prezenta obisnuita in retetele de sapun la rece.

Shea unt - 1 an

Obținut din sămânța arborelui Shea african, acest ulei este solid la temperatura camerei și este cunoscut pentru calitățile sale de înmuiere și hidratare. Shea rafinat are un miros neutru în timp ce mirosul nerafinat miroase ușor. Acest unt de super-iubitor de pielie este de obicei folosit la 15% sau mai puțin din totalul uleiurilor din rețetele dvs. de sapun la rece.

Sofranel (ulei) – 1 an
Acest ulei bland si iubitor al pielii este similar cu uleiul de soia, rapita sau floarea soarelui si este excelent pentru lotiunile solide. A se utiliza intr-o proportie de max. 20% din cantitatea totale de uleiuri din sapunul la rece.

Soia (ulei) – 3 luni daca este pastrat la frigider
Uleiul de soia are o binecunoscuta spuma cremoasa, stabila si conditionatoare care poate produce un sapun dur atunci cand este utilizat impreuna cu uleiul de palmier sau de cocos. Este in mod tipic folosit la max. 50% in retetele de sapun la rece. Se recomanda folosirea la pana la 15%.

Susan (ulei) – 6 luni pana la 1 an
Acest ulei auriu si usor este plin de elemente nesaponifiabile, bogat in antioxidanti si in acizi oleic si linoleic, ca rezultat avand o durata de viata mai mare si contribuind la proprietatile hidratante si nutritive pentru piele ale sapunului. Acest ulei nu este identic cu uleiul de susan prajit care este tipic utilizat in bucataria asiatica. Poate fi folosit pana la max. 10% in retetele de sapun la rece.

Tamanu (ulei) – 2 ani, 5 ani daca este pastrat la frigider
Uleiul de tamanu este un ingredient bogat si cu multiple valente care se foloseste in produsele de baie si de corp. Se utilizeaza in sapun in proportie de max. 5% sau ca ulei de masaj sau chiar intr-un scrub cu sare. Stiati ca este nevoie de 100 de kg de fructe de tamanu pentru a produce doar 5 kg de ulei de tamanu presat la rece? Acest ulei a fost utilizat de oamenii din Tahiti impotriva arsurilor, muscaturilor de insecte si chiar a vergeturilor. Ca orice ulei de nuca, persoanele cu alergie la nuci nu ar trebui sa-l foloseasca.

Intrebari si raspunsuri:
I: Este nevoie sa incalzesc intregul container de ulei de palmier inainte de a-l folosi in reteta de sapun la rece?
R: Uleiul de palmier contine tulpini de acid stearic, care contribuie la duritatea sapunului, dar care pot produce un aspect plin de puncte atunci cand nu sunt dispersate corespunzator in compozitia uleiului. Pentru a preveni lasarea acidului stearic la fundul containerului de ulei de palmier se topeste continutul intregului container si se amesteca inainte de a fi utilizat in reteta.




I: Oops, nu mai am ulei de palmier - pot folosi in loc ulei din samburi de palmier?
R: Uleiul de palmier si uleiul din samburi de palmier sunt obtinute din parti total diferite ale fructului de palmier si vor da rezultate diferite in sapun, pe langa faptul ca au indici de saponificare si utilizare diferiti. Uleiul de palmier contribuie la textura si spuma si completeaza cu succes proprietatile uleiului de cocos. Uleiul din samburi de palmier contribuie la duritatea sapunului si poate sa ofere luciu sapunului. Din cauza acestor motive cele 2 uleiuri nu ar trebui sa fie inlocuite unul cu altul in reteta de sapun.

I: Cum imi dau seama daca uleiurile sau unturile mele sunt rancede?
R: In momentul in care unturile sau uleiurile incep sa rancezeasca apare o schimbare evidenta fie in culoare, in consistenta sau in mirosul uleiurilor (sau o combinatie a celor 3) si unturile pot incepe sa formeze puncte de mucegai sau intunecate. Verificati-va mereu ingredientele inainte de a le folosi in produsele de baie si corp.

I: Ce se intampla daca folosesc un ulei sau unt ranced in sapun?
R: Daca folositi un ingredient ranced in sapun, acesta din urma poate sa formeze DOS (puncte/pete portocalii de rancezeala). Aceste puncte/pete mici vor incepe sa se vada in sapun ca urmare a oxidarii si vor provoca o decolorare urata. In plus, mirosul rancezelii poate fi uneori detectat in sapun. Verificati valabilitatea ingredientelor utilizate.

I: Ce se intampla daca folosesc o cantitate mare de ulei de masline in reteta?
R: Un sapun cu 100% ulei de masline (numit si sapun Castile) este un sapun bland de lux, dar este nevoie de rabdare pentru a-l obtine. Fiind un ulei “moale”, poate fi nevoie de ceva timp pana cand textura bucatii de sapun sa atinga duritatea ideala. In mod obisnuit e nevoie de 6 luni ca sapunurile Castile sa se matureze, de aceea multi sapunari si-au format gustul pentru ceea ce au numit (dragastos) sapunul Bastile - o reteta cu procentaj mare de ulei de masline in combinatie cu alte uleiuri mai dure care sa ajute la grabirea procesului de “durizare” in timp ce obtinem multe din beneficiile dorite pe care le aduce sapunului uleiul de masline. Alt bonus – cantitatile mari de ulei de masline pur sau extravirgin din reteta dvs au tendinta de a inhiba trace-ul, ceea ce face retetele de sapun Bastile ideale pentru incercarea in sapun a tehnicilor sau modelelor care necesita putin mai mult timp pentru realizare. Incercati sa mariti continutul uleiului de masline in reteta atunci cand aveti o reteta de sapun care sa ajunga greu la trace.

I: Am unt de shea nerafinat si miroase ca un foc de tabara. Va persista mirosul in sapun?
R: Untul de shea este obtinut din nuca arborelui de shea african, iar in forma lui nerafinata (virgina) pastreaza aroma naturala de nuca si de fum care e posibil sa fie detectata in sapun. Daca nu vreti sa riscati ca mirosul natural al untului de shea sa se pastreze in sapun puteti folosi untul de shea rafinat, care a suportat un proces de dezodorizare, sau puteti sa acceptati gandul de a avea acest miros adaugandu-i un ulei esential sau parfum complementar.

I: Ajutor! Nu mai am ulei de migdale dulci, pot sa pun ulei de avocado?
R: Raspunsul la aceasta intrebare este da si nu. Puteti sa inlocuiti un ulei cu altul la indemana, dar aveti in vedere ca va fi afectata consistenta, textura si/sau alte proprietati finale ale sapunului. Respectati regula de inlocuire a uleiurilor lichide cu uleiuri lichide si a uleiurilor solide cu cele solide si asigurati-va ca atunci cand este nevoie sa scoateti un ulei din reteta il inlocuiti cu unul cu utilizari similare. De exemplu nu ati dori sa inlocuiti uleiul de rapita intr-o reteta in care este utilizat in procent de 30% cu ulei de avocado, care nu ar trebui folosit in procent mai mare de 20%. O alegere buna in aceasta situatie ar fi uleiul de masline, care poate fi folosit pana la 100%. Indata ce ati gasit un ingredient alternativ care functioneaza in cazul dvs, asigurati-va ca introduceti intreaga reteta din nou intr-un calculator online (Soap Calc sau alt calculator) pentru a reverifica cantitatea de soda necesara. Daca nu faceti acest lucru, cantitatile de apa si soda vor fi gresite si puteti risca sa aveti un sapun cu prea multa soda!

I: Ce reprezinta valoarea SAP?
R: Valoarea sau numarul de saponificare este cantitatea de soda necesara pentru a saponifica complet 1 gram de ulei sau unt. De exemplu valoarea SAP a uleiului de rapita este 0,132, ceea ce inseamna ca este nevoie de de 0,132 grame de soda pentru a saponifica gram de ulei de rapita. Deseori valorile SAP sunt date in intervale (de la...la) - cand aveti indoieli utilizati valoarea de mijloc la calculul retetei. Sau puteti folosi un calculator de soda online.



Albumul selectat nu contine nici o poza.








Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.