Prepararea maceratului de urzică este extrem de simplă:
se pune o mână bună de urzici într-o găleată cu apă (raportul este de 10kg la 100l de apă) se acoperă și se lasă să fermenteze câteva zile se amestecă din când în când se obține o soluție extrem de urât mirositoare (semn că este gata maceratul) soluția diluată 1/10 poate fi stropită pe plante opțional poate fi amestecat cu purin, dacă este folosit ca și îngrășământ bio.
Atunci cand folosesti purinul sau maceratul de urzica pentru pomi / arbori este indicat sa se foloseasca pana cel tarziu pe 20 iulie.
De ce ?
Purinul este si un foarte bun îngrasamant bogat în minerale și oligoelemente care stimuleaza plantele si pomii, dupa data de 20 iulie orice utilizare pe pomi îi forteaza sa mai creasca si nu apuca sa se maturizeze lemnul pana în iarna astfel pot aparea probleme.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
De ce ?
Purinul este si un foarte bun îngrasamant bogat în minerale și oligoelemente care stimuleaza plantele si pomii, dupa data de 20 iulie orice utilizare pe pomi îi forteaza sa mai creasca si nu apuca sa se maturizeze lemnul pana în iarna astfel pot aparea probleme.